Για την τάρτα
- 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
- 100 γρ. Flora Soft με βούτυρο
- 3 κρόκοι αυγού
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 καψούλι βανίλιας
- 1 λαδόκολλα
- 300 γρ. ψιλά ξερά φασόλια
- 6 αυγά χτυπημένα
- 2 ασπράδια
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
- Ξύσμα από 2 λεμόνια και χυμό από 2 λεμόνια
- 3 κουτ. ζάχαρη άχνη για τη γαρνιτούρα κοσκινισμένη
- Για την τάρτα
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι πάνω σε μία λαδόκολλα και φτιάχνουμε μία λακκουβίτσα στη μέση με διάμετρο 25 εκ.
- Στο κέντρο της λακκούβας ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και προσθέτουμε τον κρόκο από το αυγό.
- Συμπληρώνουμε με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε τα υλικά με τα δάκτυλά μας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι που είναι περιμετρικά της λακκούβας με μία σπάτουλα και τρίβουμε το μίγμα με τα χέρια μας.
- Ζυμώνουμε το μίγμα σε μια μεγάλη εύπλαστη μπάλα, το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30’.
- Αλείφουμε μία βάση τάρτας με Flora Soft με βούτυρο.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και τον πλάστη μας και ανοίγουμε φύλλο πάχους μισό με ένα εκατοστό.
- Τοποθετούμε το φύλλο της τάρτας σε ένα ταψάκι, πιέζουμε στα τοιχώματα και στη συνέχεια τρυπάμε με πιρούνι όλη την επιφάνειά της.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια με ψιλά φασόλια και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190ο C έως ότου ροδίσει και γίνει τραγανή.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και δεν τη βγάζουμε από τη βάση της.
- Για τη γέμιση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο C.
- Ενώνουμε τα αυγά, τα ασπράδια και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος, συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
- Βγάζουμε τα φασόλια από τη βάση και ρίχνουμε το μίγμα της κρέμας λεμονιού στην ψημένη τάρτα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 50-55’ και στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη.
πηγή flora.com.gr/