Cheese cake Νέας Υόρκης


Για τη βάση
  • 12 μπισκότα Digestive (200 γρ.) τριμμένα
  • 100 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 καψούλι βανίλιας
  • 60 γρ. ζάχαρη
Για τη γέμιση
  • 225 γρ. τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 ml κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά
Για την επικάλυψη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος  με 30% λιπαρά
  • 60 ml ξινόγαλο
  • Λίγη τριμμένη καννέλα 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο  C.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βάσης σε ένα μπολ.
  • Τοποθετούμε το μίγμα μπισκότου σε μία βαθιά στρογγυλή φόρμα ή σε τσέρκι ζαχαροπλαστικής με διάμετρο 20 εκ. και ύψος 8 εκ. στη βάση του οποίου έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα, και πιέζουμε πολύ καλά.
  • Ψήνουμε τη βάση στο φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδίσει.
  • Μόλις ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει αρκετά καλά.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει ελαφρά, προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε το μίγμα της γέμισης μέσα στο τσέρκι.
  • Τοποθετούμε το τσέρκι στη μεσαία θέση στο φούρνο μας και ψήνουμε για 30-40 λεπτά έως ότου η γέμιση ψηθεί και σφίξει.
  • Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και τότε αφαιρούμε το τσέρκι.
  • Κατά τη διάρκεια του ψησίματος χτυπάμε τα υλικά της επικάλυψης έως ότου ομογενοποιηθούν και σφίξουν.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια του γλυκού και πουδράρουμε με την καννέλα.
Tabs: γλυκά, γλύκισμα


πηγή   flora.com.gr/