Για τη βάση
- 12 μπισκότα Digestive (200 γρ.) τριμμένα
- 100 γρ. Flora Soft με βούτυρο
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 καψούλι βανίλιας
- 60 γρ. ζάχαρη
Για τη γέμιση
- 225 γρ. τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 ml κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά
Για την επικάλυψη
- 100 ml κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά
- 60 ml ξινόγαλο
- Λίγη τριμμένη καννέλα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο C.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βάσης σε ένα μπολ.
- Τοποθετούμε το μίγμα μπισκότου σε μία βαθιά στρογγυλή φόρμα ή σε τσέρκι ζαχαροπλαστικής με διάμετρο 20 εκ. και ύψος 8 εκ. στη βάση του οποίου έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα, και πιέζουμε πολύ καλά.
- Ψήνουμε τη βάση στο φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδίσει.
- Μόλις ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει αρκετά καλά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει ελαφρά, προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε το μίγμα της γέμισης μέσα στο τσέρκι.
- Τοποθετούμε το τσέρκι στη μεσαία θέση στο φούρνο μας και ψήνουμε για 30-40 λεπτά έως ότου η γέμιση ψηθεί και σφίξει.
- Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και τότε αφαιρούμε το τσέρκι.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος χτυπάμε τα υλικά της επικάλυψης έως ότου ομογενοποιηθούν και σφίξουν.
- Αλείφουμε την επιφάνεια του γλυκού και πουδράρουμε με την καννέλα.
Tabs: γλυκά, γλύκισμα
πηγή flora.com.gr/
Για την τάρτα
- 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
- 100 γρ. Flora Soft με βούτυρο
- 3 κρόκοι αυγού
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 καψούλι βανίλιας
- 1 λαδόκολλα
- 300 γρ. ψιλά ξερά φασόλια
Για τη γέμιση
- 6 αυγά χτυπημένα
- 2 ασπράδια
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
- Ξύσμα από 2 λεμόνια και χυμό από 2 λεμόνια
- 3 κουτ. ζάχαρη άχνη για τη γαρνιτούρα κοσκινισμένη
- Για την τάρτα
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι πάνω σε μία λαδόκολλα και φτιάχνουμε μία λακκουβίτσα στη μέση με διάμετρο 25 εκ.
- Στο κέντρο της λακκούβας ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και προσθέτουμε τον κρόκο από το αυγό.
- Συμπληρώνουμε με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε τα υλικά με τα δάκτυλά μας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι που είναι περιμετρικά της λακκούβας με μία σπάτουλα και τρίβουμε το μίγμα με τα χέρια μας.
- Ζυμώνουμε το μίγμα σε μια μεγάλη εύπλαστη μπάλα, το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30’.
- Αλείφουμε μία βάση τάρτας με Flora Soft με βούτυρο.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και τον πλάστη μας και ανοίγουμε φύλλο πάχους μισό με ένα εκατοστό.
- Τοποθετούμε το φύλλο της τάρτας σε ένα ταψάκι, πιέζουμε στα τοιχώματα και στη συνέχεια τρυπάμε με πιρούνι όλη την επιφάνειά της.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια με ψιλά φασόλια και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190ο C έως ότου ροδίσει και γίνει τραγανή.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και δεν τη βγάζουμε από τη βάση της.
- Για τη γέμιση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο C.
- Ενώνουμε τα αυγά, τα ασπράδια και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος, συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
- Βγάζουμε τα φασόλια από τη βάση και ρίχνουμε το μίγμα της κρέμας λεμονιού στην ψημένη τάρτα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 50-55’ και στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη.
Tabs: γλυκά, γλυκό
πηγή flora.com.gr/