Cheese cake Νέας Υόρκης


Για τη βάση
  • 12 μπισκότα Digestive (200 γρ.) τριμμένα
  • 100 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 καψούλι βανίλιας
  • 60 γρ. ζάχαρη
Για τη γέμιση
  • 225 γρ. τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 ml κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά
Για την επικάλυψη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος  με 30% λιπαρά
  • 60 ml ξινόγαλο
  • Λίγη τριμμένη καννέλα 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο  C.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βάσης σε ένα μπολ.
  • Τοποθετούμε το μίγμα μπισκότου σε μία βαθιά στρογγυλή φόρμα ή σε τσέρκι ζαχαροπλαστικής με διάμετρο 20 εκ. και ύψος 8 εκ. στη βάση του οποίου έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα, και πιέζουμε πολύ καλά.
  • Ψήνουμε τη βάση στο φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδίσει.
  • Μόλις ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει αρκετά καλά.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει ελαφρά, προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε το μίγμα της γέμισης μέσα στο τσέρκι.
  • Τοποθετούμε το τσέρκι στη μεσαία θέση στο φούρνο μας και ψήνουμε για 30-40 λεπτά έως ότου η γέμιση ψηθεί και σφίξει.
  • Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και τότε αφαιρούμε το τσέρκι.
  • Κατά τη διάρκεια του ψησίματος χτυπάμε τα υλικά της επικάλυψης έως ότου ομογενοποιηθούν και σφίξουν.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια του γλυκού και πουδράρουμε με την καννέλα.
Tabs: γλυκά, γλύκισμα


πηγή   flora.com.gr/ 

Lemon Pie


Για την τάρτα
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 καψούλι βανίλιας
  • 1 λαδόκολλα
  • 300 γρ. ψιλά ξερά φασόλια
Για τη γέμιση
  • 6 αυγά χτυπημένα
  • 2 ασπράδια
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια και χυμό από 2 λεμόνια
  • 3 κουτ. ζάχαρη άχνη για τη γαρνιτούρα κοσκινισμένη


  • Για την τάρτα
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι πάνω σε μία λαδόκολλα και φτιάχνουμε μία λακκουβίτσα στη μέση με διάμετρο 25 εκ.
  • Στο κέντρο της λακκούβας ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και προσθέτουμε τον κρόκο από το αυγό.
  • Συμπληρώνουμε με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε τα υλικά με τα δάκτυλά μας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι που είναι περιμετρικά της λακκούβας με μία σπάτουλα και τρίβουμε το μίγμα με τα χέρια μας.
  • Ζυμώνουμε το μίγμα σε μια μεγάλη εύπλαστη μπάλα, το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30’.
  • Αλείφουμε μία βάση τάρτας με Flora Soft με βούτυρο.
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και τον πλάστη μας και ανοίγουμε φύλλο πάχους μισό με ένα εκατοστό.
  • Τοποθετούμε το φύλλο της τάρτας σε ένα ταψάκι, πιέζουμε στα τοιχώματα και στη συνέχεια τρυπάμε με πιρούνι όλη την επιφάνειά της.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια με ψιλά φασόλια και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190ο C έως ότου ροδίσει και γίνει τραγανή.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και δεν τη βγάζουμε από τη βάση της.
  • Για τη γέμιση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο C.
  • Ενώνουμε τα αυγά, τα ασπράδια και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος, συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
  • Βγάζουμε τα φασόλια από τη βάση και ρίχνουμε το μίγμα της κρέμας λεμονιού στην ψημένη τάρτα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 50-55’ και στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη.
Tabs: γλυκά, γλυκό

πηγή   flora.com.gr/